Zomerse donderdagen

Vakantie onder de kerktoren, dat is al jaren dé succesformule van de zomerse donderdagen. Tijdens de maanden juli en augustus kan u genieten van een optreden van een coverband terwijl de lokale verenigingen de tap verzorgen.

Op het kerkplein staan tafeltjes en stoeltjes, een paar eet- en drankstandjes, meer hoeft dat niet te zijn. De optredens zijn gratis en starten om 20u. U bent welkom vanaf 19u.

DHONT & THE HITMEN, donderdag 21 juli

Drie gebaarde mannen. Eén schoonheid. Eén gedeelde missie: shake, wiggle, sweat, scream and shout. Op zang Elisa Dhont, gekend van ‘The Voice’ en voormalig zangeres van coverband Hammertime. Op bass en vocals, én notoir sfeermaker, Dries De Porre, voormalig bassist bij The BaseBallBats. Op drums Philip Madou, die onder meer 10 jaar lang zijn strepen verdiende als drummer bij ‘Eden’, de poprockformatie rond StuBru-presentatrice Roos Van Acker. Op gitaar, loops & sequences, Alain Uyttenhove, voormalig bassist bij Hammertime en Barista, gitarist bij MoGroove en tal van andere bands. Deze coverband doet elk feestje ‘ontploffen’. Met vooral covers uit de 90’s en nillies zorgen ze ervoor dat stilstaan geen optie is.

ONTPOPT, donderdag 28 juli

Ook lang na de kleinkunst blijft popmuziek in eigen taal razend populair. Ontpopt is een lekker swingende coverband die de sterkste Nederlandstalige hits van de voorbije decennia onder handen neemt. Zonder vooroordelen, zonder grenzen naar genres of periodes, grasduint Ontpopt gezellig door het werk van Clouseau, De Kreuners, Marco Borsato, Gorki, Van Het Groenewoud, maar ook Bart Kaël, Willy Sommers, en zo veel meer. Songs die aan een groot publiek duidelijk maken dat een straf lied in eigen taal nog net iets straffer wordt… Meezingen, dansen of gewoon genieten: bij Ontpopt kan het beurtelings of allemaal tegelijk.

GO NINJA GO!, donderdag 4 augustus

Laat het feest losbarsten en zing mee met de grootste hits. Met een uitgebreid repertoire brengen de Ninja’s een eerbetoon aan hun muzikale helden. Een muzikale trip down memory lane. Go Ninja Go!

D’AMBISSADEURS, donderdag 11 augustus

Vlaanderens nummer 1 partyband! Glenn Medeiros, Rob De Nijs, Dimitri Vegas & Like Mike,… stuk voor stuk vliegen ze voorbij in medleys die de dansvloer in vuur en vlam zetten. De muzikanten van deze ambianceband stonden al op het podium met o.a Willy Sommers, Bart Peeters, Sam Gooris, Lee Towers en vele anderen uit de showbizzwereld. Smeer de beentjes al maar in!

THE GATE, donderdag 18 augustus

Vijf mannen die mekaar tegenkwamen ‘onderweg’, één voor één uit een andere generatie, uit een andere leefwereld. Samen brengen ze elk met hun eigen inbreng onvervalste toegankelijke rock met een naklank uit de jaren 80 met een eigentijdse flow. De ene keer met zachte nummers, de andere met sterk ritmische, bijna dansbare rocknummers. De symbiose tussen de typische gitaarsound van de band, de elektronische touch van de keys en de welklinkende frontstem maken het plaatje af van vijf vrienden met een hart voor muziek. Muziek voor fijnproevers!

 

Gepubliceerd op maandag 20 juni 2022 10.25 u.