Maaltijdbedeling aan huis

Kunt u (tijdelijk) niet meer zelf voor uw maaltijden zorgen wegens invaliditeit, ziekte of andere redenen, dan kunt u een beroep doen op maaltijdbedeling aan huis. Het lokaal bestuur levert 7 dagen op 7 warme maaltijden aan huis. De maaltijd bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een dessert. Indien de gebruiker een dieet volgt, kan de maaltijd worden aangepast.

Voor wie?

  • U woont in Buggenhout.
  • U bent 65 jaar of ouder.
  • U bent jonger dan 65 en hebt een erkende invaliditeit van minstens 66% of geniet van een integratie- of inkomensvervangende tegemoetkoming.

Procedure

U maakt een afspraak bij de dienst thuiszorg. U krijgt de maaltijden aan huis geleverd ten vroegste de dag volgend op de dag dat u de aanvraag deed.

U hoeft niet alle dagen een maaltijd te nemen, u kan er voor kiezen om op bepaalde dagen van de week een maaltijd geleverd te krijgen. Wanneer u door afwezigheid of omwille van een andere reden geen maaltijd nodig hebt, moet dit minstens 24 uur op voorhand verwittigd worden. Tenzij er sprake is van overmacht (vb. bij plotse ziekenhuisopname), dan kan het de dag zelf ook nog voor 9u 's morgens.

Bedrag

De prijs voor een maaltijd bedraagt 8,04 euro.

Deel deze pagina

vrijdag 17 november 2023